De geschiedenis van VANZANDEN

(Meer informatie over de huidige leden vind je op de ledenpagina).

Hoe het begon

"Ik heet Frank."
"ik heet Josje."
"Zullen we muziek maken?"
"Ja, leuk!"

Trio van Zanden

Jazz 'n Soul. Fats Waller, Paul Simon, Stevie Wonder, Nora Jones, Macey Gray en vele anderen inspireren tot het spelen van swingende, jazzy, funky covers. Een warme, pittige stem; een diepe knorrende contrabas; shakers en een pulserende cajon; en een heldere gitaar geven de nummers een natuurlijk groovy geluid. Het trio is uitstekend geschikt voor terrassen, dobberende bootjes, recepties, openingen, landerige zondagmiddagen en bruine muziekcafe's. kortom geschikt voor uw intieme ambiance.
Fred Goudswaard: is de ondoorgrondelijke contrabassist bekend van het legendarische Johnny Menado en zijn combo; en van Grupo Son Risa. Fred waant zich opgeleid door het leven zelve: het is dus improviseren wat de klok slaat. Het spelen van zuidamerikaanse en caraibische muziek is zijn specialiteit, maar hij knalt ook een funk uit zijn dikke snaren.

VANZANDEN (kwartet met Olaf)

Olaf Hoeks: al spoedig nodigde Trio van Zanden gastmuzikanten uit. Olaf Hoeks werd toegevoegd. Deze, tenorsaxofonist heeft met met zijn brede saxsound talloze bands en gelegenheidsformaties bijgestaan, fluisterend in ballads tot screaming jazz, a swinging affair.

VANZANDEN (met Manfred)

De bassist Fred Goudswaard besloot in najaar 2010 te stoppen en Manfred Wijker nam zijn plaats in.

Vanaf juni 2011 is er aan een cd met eigen nummers gewerkt in samenwerking met Marc Klaassen van de Waalstudio. Marc versterkt ons ook vaak bij optredens. We bedoelen dat hij dan de keyboards speelt maar ook met de geluidsversterking wil hij wel helpen.
De cd is klaar maar de band heeft in verband met Holland's Got Talent besloten de cd nog op de plank te houden.

VANZANDEN (nu)

Tot slot kwam Leon van Mil in ons VANZANDEN leven. Hij was al lang bevriend met Manfred. Ze hebben vroeger veel samengespeeld. Toen Olaf Hoeks besloot om niet aan de wedstrijd mee te doen, kwam het idee om Leon te vragen uit de hemel gevallen. Wij kunnen nu genieten van zijn verschillende saxofoons-bariton, tenor en sopraan-.